Pipefab: system do spawania rur i zbiorników

15 lip 2020

Idealna konfiguracja
do spawania rur i zbiorników

Od koncepcji do rzeczywistości, system spawalniczy PIPEFAB™ został opracowany w jednym celu - aby dostarczyć idealny zestaw do spawania rur i zbiorników. Od projektu maszyny po wydajność łuku, żaden szczegół nie został pominięty w dostarczeniu kompletnego, zorientowanego na klienta systemu, który pozwoli Twojemu zakładowi skupić się na tym, co najważniejsze - na szybszym i łatwiejszym wykonywaniu wysokiej jakości spoin.

BROSZURA

Zmiana sposobu działania pracy
Wydajność i prostota

Przełomowe osiągi łuku

System PIPEFAB™ został wyposażony w tryby spawania, które zostały precyzyjnie dostrojone, aby zapewnić przełomową wydajność łuku specjalnie do produkcji rur i zbiorników.

Zaprojektowane dla przemysłu

Jak sama nazwa wskazuje, system PIPEFAB™ został opracowany specjalnie do produkcji rur i zbiorników. Dzięki swojej konstrukcji Ready-to-Run™ każdy szczegół został uwzględniony przy tworzeniu ostatecznej konfiguracji dla przemysłu produkcji rur i zbiorników.

Łatwa i prosta obsługa

Opracowany jako najszybsze i najprostsze rozwiązanie na rynku.  System PIPEFAB™ zapewnia łatwą i prostą cyfrową kontrolę za pomocą jednego przycisku wyboru procesu.

Rzetelna wiedza i wsparcie

Niezależnie od tego, jakie masz zadanie, gdziekolwiek na świecie się znajdujesz, firma Lincoln Electric jest tu po to, aby pomóc fachową wiedzą i wsparciem.

Precyzja i wydajność
przy spawaniu rur i zbiorników

DO 55% szybciej
WYKONANY PRZETOP

AKTUALNY
proces Shot Circut

NOWY
proces STT®

STT® – Lepszy niż kiedykolwiek

Nasz opatentowany proces STT® (Surface Tension Transfer®) po dziesięcioleciach wiodącej roli w branży został przeniesiony na kolejny poziom - czyniąc go lepszym niż kiedykolwiek.

• Przełomowe prędkości spawania
  • Wiodąca w branży stabilność łuku
  • Brak przewodu referencyjnego

prostej i ławej obsługi

Wyświetlacz zaprojektowany z myślą o łatowości obługi.

Wyświetlacz systemu PIPEFAB™ został zaprojektowany, przetestowany i wdrożony w celu zapewnienia jednej rzeczy - jak najprostszej interakcji z maszyną.

Zwiększona wydajność

System PIPEFAB™ pomaga skrócić czas jeżenia łuku i pozwala operatorom na wszystkich poziomach umiejętności skupić się  na wykonywaniu doskonałych spoin.

Inteligentne wsparcie

Wszystkie systemy PIPEFAB™ są gotowe do podłączenia do wydajnego, a jednocześnie prostego w obsłudze oprogramowania w celu konfiguracji, aktualizacji i monitorowania danych spawalniczych.

Ekran główny nawigacji systemu PIPEFAB™

Ekran konfiguracji procesu PIPEFAB™ z technologią ArcFX®

Ekran wyboru języka PIPEFAB™

Konstrukcja zaprojektowana dla przemysłu

Zawsze gotowy do pracy Ready-To-Run™

Konstrukcja systemu PIPEFAB™ Ready-to-Run™ utrzymuje wszystkie wyjścia procesowe w stanie odizolowanym elektrycznie i gotowym do spawania w razie potrzeby.

Elastyczność pracy w każdych warunkach

Dedykowane wyjścia procesowe i zdalny pendant  nadają systemowi PIPEFAB™ szeroki zakres elastyczności zastosowań. Wbudowana technologia PowerConnect® pozwala na elastyczność zasilania od 200V do 600V.

200V

600V

Niezawodne wsparcie dla przemysłu

Pionierzy przemysłu, którzy znają się na rurach

Wysokiej jakości produkty i doskonała obsługa klienta są ważnymi aspektami historii firmy Lincoln Electric, ale to właśnie nasza wyjątkowa wiedza na temat spawania, od warsztatu aż po teren, naprawdę nas wyróżnia. Jeśli jest lepszy sposób na spawanie, pomożemy Ci go znaleźć.

Globalne wspracie

Dzięki ogólnoświatowej sieci biur dystrybutorów i sprzedaży sięgającej ponad 160 krajów oraz 36 globalnym obiektom technicznym, Lincoln Electric może zapewnić godne zaufania globalne wsparcie, na które możesz liczyć.