Gizlilik Politikası

Son Güncelleme: Ocak 2021

Gizliliğinize olan bağlılığımızı göstermek için bu Gizlilik Politikasını benimsedik. Bu Gizlilik Politikası, (1) müşterilerimiz, satıcılarımız veya tedarikçilerimiz, (2) Lincoln Electric tarafından yönetilen web sitelerine erişen bir kişi, (3)  iş başvurusu sahipleri veya (4) video konferans etkinliklerimizdeki katılımcılar iş ile ilgili herhangi bir kişisel bilginin ("Kişisel Veriler" olarak anılır) toplanması, işlenmesi ve aktarılmasıyla ilgili Lincoln Electric politikalarını belirtir.

AB'deki bireylerle ilgili kişisel bilgileri nasıl işlediğimiz hakkında bilgi için lütfen burayı tıklayın

Bu Gizlilik Politikası aşağıdakiler hakkında bilgi sağlar: 

  • Hangi Kişisel Verileri topluyoruz?
  • Bu Kişisel Verileri nasıl kullanıyoruz? 
  • Bu Kişisel Verileri nasıl paylaşıyoruz? 
  • Bu Kişisel Verileri nasıl koruyoruz? 
  • Kişisel Verilerinizle ilgili tercihleriniz

Lincoln Electric, Kişisel Verileri yalnızca bu Gizlilik Politikasına ve sizin tarafınızdan toplanma veya yetkilendirilme amaçlarına uygun olarak işleyecektir. Lincoln Electric, bu amaçlar için gerekli olduğu ölçüde, Kişisel Verilerin doğru, eksiksiz, sağlandığı şekilde güncel ve amaçlanan kullanım için güvenilir olmasını sağlamak için makul adımları atacaktır.

Mümkün olduğu ölçüde, Kişisel Verilerinizi Lincoln Electric'e göndermeden önce, gönderdiğiniz Kişisel Verilerle ilgili belirli haklarınız ve bu Kişisel Verilerin Lincoln Electric tarafından nasıl işleneceği ve kullanılacağı konusunda bilgilerinizi bize göndermeden önce bilgilendirilmektesiniz. Bu bilgilendirme ekranında Verilerinizin Lincoln Electric tarafından kullanılmasına ve gönderilmesine izin verebilir veya bu tür bir kullanıma izin vermeyi reddedebilir ve Kişisel Verilerinizi göndermeyebilirsiniz.


Kişisel Veriler Nedir?

Kişisel Veri terimi, "kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ("ilgili kişi") ilişkin her türlü bilgi anlamına gelir. Bu veriler; doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanabilir,  özellikle isim, kimlik numarası, konum verileri, çevrimiçi bir tanımlayıcı veya  gerçek kişinin fiziksel, fizyolojik genetik, zihinsel, ekonomik, kültürel veya sosyal kimliği gibi bilgilerdir."


Hangi Kişisel Verileri Topluyoruz ve Bu Kişisel Verileri Nasıl Kullanıyoruz?

Müşteri, Satıcı ve Tedarikçiler: Lincoln Electric, müşterilerimiz, satıcılarımız ve tedarikçilerimizle ilgili aşağıdaki Kişisel Veri kategorilerini toplayabilir ve işleyebilir: ad ve soyadı, iletişim bilgileri (ör. e-posta adresi, telefon numarası, ikamet adresi), iş unvanı, banka hesabı ayrıntıları ve finansal bilgiler (kredi/gelir geçmişi dahil), işlem geçmişi, iletişimler ve sabıka kayıtları. Bu bilgileri, siparişler ve bunların yönetimi, promosyon ve teklif gönderme, garanti yönetimi, kredi tahsilatı, ABD Yurtdışı Yolsuzluk Faaliyetleri Yasasına uyum, İhracat Kontrolleri, muhasebe, kurumsal işlemler ve çıkarlarımızın ve iddialarımızın savunması ve diğer yasal gereklilikler gibi rutin ve yaygın iş uygulamalarını kolaylaştırmak için işleriz.


Web Sitesi Kullanıcıları: Lincoln Electric, Siteyi ziyaret eden kişilere Lincoln Electric ürünleri ve ark kaynağı hakkında bilgi veya güncelleme sağlamak amacıyla Kişisel Veriler toplar. Gönderdiğiniz Kişisel Verileri, Sitenin yönetimi, veri analitiği, kurumsal işlemler, yasalara veya yasal süreçlere uygunluk ve Lincoln Electric'in politika ve prosedürleri dahil olmak üzere dahili amaçlar için de kullanabiliriz. Ayrıca zaman zaman Lincoln Electric'e yeni veya güncellenmiş veya düzeltilmiş Kişisel Veriler sağlarsınız.


İş Başvurusu Yapanlar: Lincoln Electric, değerlendirme için başvuruda bulunan adaylardan, bağımsız danışmanlardan ve çalışılan insan kaynakları firmalarından, uygulamalarından Kişisel Veriler toplar.


Video Konferans ve Etkinlik Katılımcıları: Lincoln Electric, eğitim etkinlikleri, toplantılar, konferanslar ve düzenleyebileceğimiz diğer etkinlikler sırasında ses ve/veya video kayıtları gibi Kişisel Veriler toplayabilir.


Kişisel Verilerinizi Bize Kim Sağlıyor?

Müşterilerimiz, satıcılarımız, tedarikçilerimiz ve konferans etkinlikleri katılımcılarımız hakkında topladığımız ve işlediğimiz Kişisel Veriler, kişiden veya çalıştığı iş yerinden elde edilir. Web sitesi kullanıcılarının ise, websitesi üzerinde bizimle paylaşmayı seçtiği Kişisel Verilerini topluyoruz.

Lincoln Electric ayrıca satışları teşvik etmek için distribütörlerden ve bize ticari fuarlar, mailing veya diğer servisler gibi hizmetler sağlayan üçüncü taraflardan Kişisel Veriler alabilir. Lincoln Electric, adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, iş unvanınız, işiniz veya kişisel adresiniz gibi aşağıdaki Kişisel Veri kategorilerini alabilir.

İş başvurusunda bulunanlara gelince, Lincoln Electric genellikle Kişisel Verileri doğrudan iş başvurusunda bulunanlardan toplar (örn. özel bir çevrimiçi yetenek yönetimi platformu veya e-posta iletişimi yoluyla). Lincoln Electric, üçüncü taraf personel veya işe alım firması gibi bize hizmet sağlayan üçüncü taraflardan iş başvurusunda bulunanlarla ilgili Kişisel Verileri de alabilir.


Kişisel Verileri Neden İşliyoruz?

Toplanan Kişisel Verilerin kategorileri ve işlenme amaçları aşağıda listelenmiştir:

  • Bir Alışveriş İşlemini Tamamlama: Size hizmetlerimiz ve ürünlerimizle ilgili hizmetler, ürünler veya bilgiler sağlayabilmemiz için Kişisel Verilerinizi Lincoln Electric'e sağlarsınız. Genellikle, bu işlem bağlayıcı bir sözleşmeye tabidir ve Lincoln Electric'in bu sözleşmenin hüküm ve koşullarını yerine getirebilmesi için Kişisel Verilerinizi toplamamız, kullanmamız ve saklamamız gerekir.
  • Bizimle İletişime Geçin ve Uzmana Sorun: Adınız ve iletişim bilgileriniz (adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi) ile birlikte Lincoln Electric'e bir soru veya yorum gönderebilirsiniz. Lincoln Electric, bu bilgileri sorgunuzu yanıtlamak amacıyla kullanır.
  • Anketler: Lincoln Electric, Site kullanıcılarından mevcut veya planlanan ürünlerimiz ve bunların kullanımıyla ilgili bilgileri almak amacıyla isteğe bağlı çevrimiçi anketler ve kamuoyu yoklamaları doldurmalarını isteyebilir. Bu anketler, ihtiyaçlarınızı daha iyi anlamamızda ve karşılamamızda yardımcı olur. Bu anketleri yürütürken, size haber bültenleri veya diğer pazarlama materyalleri göndererek size ürünlerimiz ve kaynak ve kesme hakkında bilgi verebilmemiz için adınızı ve iletişim bilgilerinizi (adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi) vermenizi isteyebiliriz.
  • Ürün, Aksesuar ve Uzatılmış Garanti Siparişleri: Siteden ürün satın alırsanız, adınızı, iletişim bilgilerinizi (adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi), gönderim ve fatura bilgilerinizi isteriz. Ayrıca, ödeme amacıyla kredi kartı numaranızı ve güvenlik kodunuzu yalnızca kredi kartı işleme tedarikçimiz 3Delta Systems'a (3dsi.com) vermeniz istenecektir. Lincoln Electric, kredi kartı bilgilerinize erişemez veya bunları saklayamaz. ABD ürünleri için, Lincoln Electric ürününüzü, adınızı, iletişim bilgilerinizi ve ürün seri ve kod numaranızı bizimle paylaşarak web sitemize kaydedebilirsiniz. Bu sayede ürününüz ile ilgili size bilgi güncellemelerini sağlayabiliriz.
  • Bir Distribütör Bulma: Siteyi yakındaki bir Lincoln Electric distribütörünü bulmak için kullanırsanız, sizden bir konum isteyeceğiz. Konumunuzla ilgili bilgiler, istatistiksel iş nedenleriyle saklanacak ve analiz edilecektir.
  • Müşteri ve Yatırımcı Güncellemeleri: Lincoln Electric, ürünlerimizdeki güncellemelerin, güvenlik veri sayfalarının (SDS), güvenlik ve kurumsal yatırımcı bilgilerinin size gönderilebilmesi için ad ve iletişim bilgilerinizi (adres, telefon numarası ve e-posta adresi gibi) sağlamanızı ister.
  • myLincoln Hesabı: Lincoln Electric Sitesinde bir hesap oluşturursanız, adınız, e-posta adresiniz ve giriş bilgileriniz gibi gönderdiğiniz hesap bilgilerini toplarız. Ayrıca, satın alma geçmişiniz gibi, hesap aracılığıyla siparişlerinizle ilgili bilgileri de toplarız.
  • Pazarlama Amaçlı E-postalar: Bize e-posta adresinizi verirseniz ve (gerekirse) pazarlama bilgilerini almak için izin verirseniz, Lincoln Electric, ürünler, kaynak ve kesme hakkında reklamlar, videolar, yarışmalar, indirimler ve e-bültenler gibi faydalı bilgileri e-posta adresinize gönderebilir. Pazarlama materyallerimizden ve bilgilerimizden bazıları, deneyiminizi ve tercihlerinizi daha iyi anlayabilmemiz için çerezler, diğer çevrimiçi izleme ve analitik araçları kullanır. Lincoln, pazarlamayla ilgili her türlü veriyi Gizlilik Politikası ve Çerez Politikamıza uygun olarak toplayacaktır. Bu tür e-postalardan nasıl vazgeçeceğiniz veya abonelikten nasıl çıkacağınız hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu Gizlilik Politikasındaki “Kişisel Verilerinizle ilgili tercihleriniz” başlıklı bölüme bakın.
  • Mobil Uygulamalar ve İnternete Bağlı Cihazlar: Lincoln Electric, herhangi bir Lincoln Electric mobil uygulamasına erişiminiz ve kullanımınız sırasında Kişisel Veriler alabilir. İlgili mobil uygulamaya kaydolmak, indirmek veya erişmek için kullanılan adları ve soyadlarını, e-posta adreslerini, çevrimiçi tanımlayıcıları ve diğer Kişisel Verileri toplayabiliriz. Lincoln Electric tarafından yapılan, satılan veya sağlanan ve mobil uygulamaya bağlı olan kaynak ve diğer ekipmanların çalışmasını, konumunu, bakımını ve/veya performansını izleyebilir, kaydedebilir ve analiz edebiliriz. Daha etkili ve verimli ürün ve hizmetler geliştirmek için bu verileri tanımlayabilir, toplayabilir ve analiz edebiliriz.
  • Üçüncü Taraflardan: Lincoln Electric, bize ticari fuarlar, mailing veya diğer servisler gibi hizmetler sağlayan üçüncü taraflardan da Kişisel Veriler alabilir. Lincoln Electric, adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, iş unvanınız, işiniz veya kişisel adresiniz gibi aşağıdaki Kişisel Veri kategorilerini alabilir.
  • Kurumsal Alışverişler: Lincoln Electric'in, Lincoln Electric veya varlıklarıyla ilgilenen potansiyel veya gerçek alıcıların taleplerini yerine getirmek veya Lincoln Electric tarafından şirket veya varlıkların olası veya fiili satın alınmasıyla ilgili olarak yukarıdaki Kişisel Verilerden bazılarını kullanması gerekebilir.
  • İşe Alım: Lincoln Electric'te uygun bir pozisyon için başvuruda bulunabilirsiniz veya böyle bir başvuru sizin adınıza yapılabilir. Alınan başvuruların ilk taramasını yaptıktan sonra belirli iş adaylarıyla bir görüşme veya daha ileri değerlendirme aşamasına geçebiliriz. Bu süreçte özgeçmişler, nitelikleriniz (profesyonel ve diğer) hakkındaki bilgiler, deneyim, istihdam geçmişi (iş unvanları, maaş ve sosyal yardım paketleri ve ilgili çalışma saatleri dahil), ilgi alanları, önceki akademik geçmişiniz hakkında bilgiler toplayacak ve işleyeceğiz. Başvurduğunuz yerde çalışma hakkınızın ayrıntılarını (vatandaşlık, pasaport verileri, vize verileri, oturma ayrıntıları veya çalışma izni dahil) toplayabiliriz. Yürürlükteki yasaların izin verdiği veya başka bir şekilde izin verdiği durumlarda, üçüncü taraflardan sizin hakkınızda alınan bilgiler, geçmiş kontrolleri ve referansların sonuçlarını içerebilir. Yasaların gerektirdiği durumlarda, iş başvuru sahiplerimizden engelliler hakkında bilgi toplamamız gerekir.
  • Video Telekonferans Eğitim Etkinlikleri, Toplantılar, Konferanslar ve Diğer Etkinlikler: Lincoln Electric, bu video telekonferans etkinlikleri sırasındaki içeriği, konuşmaları ve tartışmaları kaydedebilir ve bu tür kayıtlar biz veya üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarımız tarafından aşağıdaki amaçlar için saklanabilir: eğitim; kurumsal karar alma süreçlerini belgeleme ihtiyacı; video telekonferans etkinliklerini, etkinliklerin kayıtlı katılımcılarının, bittikten sonra etkinlikleri gözden geçirmelerine olanak sağlamak için kullanılabilir hale getirilmesi.
  • Kişisel Verilerinizi Gönderdiğiniz Diğer Her Türlü İletişim:  Bir hizmet, ürün veya diğer konularla bağlantılı olarak, Kişisel Verilerinizi bize doğrudan veya bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcı aracılığıyla bizimle iletişime geçerek, yorum kutularını kullanarak, site aracılığıyla veya e-posta yoluyla bize iletebilirsiniz. Bu durumlarda, Kişisel Verilerin kapsamı, (doğrudan veya dolaylı olarak) bize sağladığınız bilgilerle sınırlı olacaktır ve bu tür Kişisel Verileri bu Gizlilik Politikasına uygun olarak ele alacağız.

Çocuklara İlişkin Özel Kişisel Veri veya Bilgi Kategorileri Topluyoruz Muyuz?

Lincoln Electric, müşterilerimiz, satıcılarımız, tedarikçilerimiz, web sitesi kullanıcılarımız veya video telekonferans etkinlikleri katılımcılarımızla ilgili Özel Kişisel Veri Kategorilerini istemez ve toplamaz.

İş Başvuranlar: İtalya gibi bazı ülkelerde, şirketlerin yasalarca belirli sayıda engelli çalıştırması gerekir. Bu nedenle, Lincoln Electric'in bu tür ülkelerde iş başvurusunda bulunanlardan engelliler hakkında belirli bilgiler toplaması gerekmektedir.

Çocukların Gizliliği: Site, geçerli yasalar tarafından aksi belirtilmedikçe on sekiz yaşın altındaki çocuklara yönelik değildir ve çocuklardan bilerek Kişisel Veri toplamayız. Sizden, kayıt olduğunuzda bize veya Sitedeki ilanlarda bu tür bilgileri sağlamadığınızı ve vermeyeceğinizi onaylamanızı isteyebiliriz. Bu tür bilgilerin Sitede verildiğini veya yayınlandığını fark edersek, bunları kayıtlarımızdan sileriz.


Kişisel Verilerinizi Nasıl Paylaşırız?

Lincoln Electric, müşterilerden, satıcılardan, tedarikçilerden, Site kullanıcılarından, iş başvurusunda bulunanlardan veya video telekonferans katılımcılarından toplanan e-posta adresleri gibi Kişisel Verileri satmaz veya kiralamaz. Bilgilerinizi paylaşma yöntemlerimiz şunlardır:

  • Grup İçi: Sizinle ilgili Kişisel Verileri, yukarıda listelenen tüm amaçlar için Lincoln Electric içinde paylaşırız. Tüm Lincoln Electric tüzel kişiliklerinin bir listesini burada bulabilirsiniz.
  • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılar: Kişisel Verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşacağız
  • Size hizmetler veya etkinlikler sunmamıza ve Kişisel Verileri yukarıda belirtilen amaçlarla bizim adımıza işlememize yardımcı olmak için Lincoln Electric ile sözleşmeli hizmet sağlayıcılar. Hangi pazarlama bilgilerini yararlı bulabileceğinizi belirlememize veya video telekonferans etkinliklerini size sunmamıza yardımcı olması için üçüncü bir tarafı tutabiliriz. Hizmet sağlayıcılar, Kişisel Verilerin gizliliğini ve güvenliğini korumak ve Kişisel Verilerinizi yalnızca talep edilen hizmetleri sağlamak için işlemek ve yalnızca belgelenmiş talimatlarımıza göre hareket etmek için yasa ve/veya sözleşme ile bağlıdır.
  • Lincoln Electric ayrıca diğer şirketler, satıcılar ve iş ortakları ile kendi işlevlerini yerine getirmek üzere verileri paylaşır; bu şirketler, işlemenin amaçlarını ve/veya araçlarını ve işlemenin yasallığını belirlemekten kendileri sorumludur. Kişisel Verilerinizi hukuki tavsiye alma sürecinde bir avukat ile paylaşabiliriz. Gönderdiğiniz kredi kartı bilgilerini işlemek için üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcı kullanıyoruz.
  • Gerekli Açıklamalar: Bir mahkeme emri, mahkeme celbi, sivil keşif talebi, diğer yasal süreçlere yanıt olarak veya başka bir şekilde gerekli olduğunda, Kişisel Verileri mahkemeler, mahkemeler, karşı taraflar veya yargılamanın diğer ilgili tarafları ve profesyonel danışmanlar ile paylaşmamız gerekebilir.
  • Yasal Uygunluk ve Korumalar: Yasalara uymak veya hakları, mülkiyeti korumak için açıklamanın gerekli olduğuna inandığımızda, hesap ve diğer Kişisel Verileri mahkemelere, karşı taraflara veya takibatla ilgili diğer taraflara ve bunların profesyonel danışmanlarına iletebiliriz. Bu, dolandırıcılığın önlenmesi ve kredi riskinin azaltılması için Kişisel Verilerin diğer şirketler ve kuruluşlarla değiştirilmesini içerebilir.
  • Kurumsal İşlemler: Kişisel Verilerinizi, Lincoln Electric veya varlıklarıyla ilgili veya Lincoln Electric tarafından şirket veya varlıkların satın alınmasıyla ilgili olarak olası veya gerçek alıcılara, onların avukatlarına veya profesyonel danışmanlarına ifşa edebiliriz.

 

Site Gizliliği ve Takibini Nasıl Ele Alırız?

Do Not Track (DNT) tarayıcı ayarını destekliyoruz. DNT, ziyaret ettiğiniz web sitelerine, sitelerin kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerinizi toplamasını istemediğinizi bildirmek için tarayıcınızın ayarlarında ayarlayabileceğiniz bir tercihtir.

 

California Tüketici Gizliliği Yasasına (“CCPA”) nasıl uyuyoruz?

Kaliforniya'da ikamet ediyorsanız, Kişisel Verilerinizin toplanması, kullanılması ve paylaşılmasıyla ilgili belirli haklara sahipsiniz.

  • Bilme Hakkı: Size aşağıdakileri açıklamamızı talep etme hakkınız vardır: (1) hakkınızda topladığımız belirli kişisel bilgiler; (2) toplanan veya paylaşılan kişisel bilgilerin kategorileri; (3) kişisel bilgilerinizi toplama veya paylaşma amaçları; ve (4) sizinle ilgili kişisel bilgileri ifşa ettiğimiz üçüncü tarafların kategorileri. Bilgileri açıklamadan önce, talepte bulunan kişinin gerçekten de bilgilerin ilgili olduğu kişi olduğunu doğrulamamız gerekmektedir. Doğrulanabilir bir talep aldığımızda, talebinizden önceki on iki ay için talep edilen bilgileri size ifşa etmeliyiz. Kanun bize bilgileri size sağlamamız için 45 gün veriyor. Lütfen, talep ettiğiniz bilgilerin başka bir kişi hakkında doğrudan veya dolaylı olarak ayrıntıları ortaya çıkarması durumunda, bu bilgileri size ifşa etmeden önce o kişinin onayını almamız gerekeceğini unutmayın. Belirli durumlarda, talep ettiğiniz bilgilerin bir kısmının veya tamamının ifşa edilmesinin başkalarının haklarını olumsuz etkileyeceği durumlarda, bilgileri size ifşa edemeyebiliriz, bu durumda sizi derhal bilgilendireceğiz ve size bunun nedenlerini vereceğiz. Lütfen ayrıca CCPA'nın işletmeler arası iletişimlerle ilgili bilgiler ve kanıta dayalı ayrıcalıklar altında korunan bilgiler için belirli istisnalar sağladığını unutmayın.
  • Silme Hakkı: Sizden aldığımız kişisel bilgilerinizin silinmesini talep etme hakkınız vardır. Bilgileri silmeden önce, talepte bulunan kişinin gerçekten de bilgilerin ilgili olduğu kişi olduğunu doğrulamamız gerekmektedir. Doğrulanabilir bir talep aldığımızda, yasa bize yanıt vermemiz için 45 gün veriyor. Genel bir kural olarak, talebiniz üzerine bilgileri silmeli ve satıcılarımızın da bunu yapmasını zorunlu kılmalıyız. Bununla birlikte, yasa, silinmesini talep etmiş olsanız bile, bilgileri saklamamıza izin veren belirli istisnalar ve istisnalar sağlar. Bu istisnalardan biri uyarınca bilgileri silmezsek, sizi bu durum ve kararımıza itiraz etme hakkınız hakkında bilgilendirmeliyiz.
  • Vazgeçme Hakkı: Kişisel Verilerinizin satışından vazgeçme hakkına sahipsiniz.
  • Ayrımcılığa Karşı ak: Kaliforniya sakinleri, CCPA kapsamındaki haklarını kullandıkları için ayrımcılığa uğramama hakkına sahiptir.

CCPA haklarınızın belirli koşullara ve istisnalara tabi olduğunu ve yasaların belirli durumlarda taleplerinize yanıt verebilmek için zorunlu sürenin uzatılmasına izin verdiğini lütfen unutmayın.

Kaliforniya yasaları kapsamında sahip olabileceğiniz haklarla ilgili herhangi bir sorunuz varsa veya CCPA haklarınızı kullanmak istiyorsanız, lütfen bize Privacy@lincolnelectric.com , adresinden veya 1-888-935-3877 numaralı telefonu arayarak veya posta yoluyla bu tür bir talepte bulunun veya aşağıdaki adrese posta gönderin:

The Lincoln Electric Company
22801 St. Clair Avenue
Cleveland, OH 44117

Attn: Privacy Coordinator

 

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Lincoln Electric, topladığı Kişisel Verileri kayıp, yanlış kullanım, yetkisiz erişim, ifşa, değişiklik ve imhaya karşı korumak için makul adımları atacaktır. Lincoln Electric, topladığı Kişisel Verileri kayıp ve kötüye kullanım ve yetkisiz erişim, ifşa, değişiklik veya imhaya karşı korumak ve güvence altına almak için uygun fiziksel, elektronik ve yönetimsel prosedürleri uygulamaya koymuştur. Makul çabalarımıza rağmen, hiçbir güvenlik önleminin mükemmel veya aşılmaz olmadığını, bu nedenle Kişisel Verilerinizin güvenliğini garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın.


Üçüncü Taraf Web Siteleri

Bu Site, diğer üçüncü taraf web sitelerine bağlantılar içerir. Lincoln Electric, bu tür web sitelerinin işleyişini kontrol etmez ve bunlardan sorumlu değildir. Gizlilik uygulamaları hakkında sorularınız varsa lütfen bu web sitelerinin gizlilik politikalarına bakın.


E-postaların Aboneliğinden Çıkabilir miyim?

Burada aboneliğinizi iptal ederek, e-postanın alt kısmındaki abonelikten çıkma bağlantısını tıklayarak veya abonelikten çıkma isteğinizi bize e-posta ile göndererek pazarlama veya promosyon e-postaları almayı bırakabilirsiniz.

 


Kişisel Verilerimi Nasıl Güncelleyebilirim?

Güncellenmiş veya düzeltilmiş Kişisel Verilerinizi bize sağlamak veya Kişisel Verilerinizi silmemizi talep etmek için bu politikanın “Bize Ulaşın” bölümündeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bir hesabınız varsa ve giriş yapıyorsanız, Site size hesabınıza giriş yaparak ve Kişisel Verilerinize erişmek ve yanlış bilgileri düzeltmek, değiştirmek veya silmek için Kullanıcı Yöneticisi sol ve ardından Profilim'i tıklayarak daha önce sağlanan bilgileri güncelleme veya düzeltme seçeneği sunar.


Veri Saklama Politikamız Nedir?

Lincoln Electric, toplanan Kişisel Verilerinizi, Kişisel Verilerin toplanma amaçlarını yerine getirmek ve yasal yükümlülüklere uymak veya yasal bir iddianın oluşturulması, uygulanması veya savunulması için makul ölçüde gerekli olduğu şekilde saklar.

Müşterilerimiz, satıcılarımız ve tedarikçilerimiz için, Kişisel Verilerini, sözleşmemizi, anlaşmamızı veya sözleşmemizi tamamlamak veya kolaylaştırmak için gereken süre boyunca ve sonrasında meşru iş ihtiyaçlarımız ve işlevlerimize uygun olarak makul bir süre boyunca saklarız.

Site ziyaretçilerinin belirli Kişisel Verilerini, Kişisel Verilerin toplanma amaçlarını yerine getirmek, yasal yükümlülüklere uymak veya yasal bir iddia oluşturmak, uygulamak veya savunmak için makul olarak gerekli olandan daha uzun süre tutmayacağız.

İş başvurusu kabul edilmeyen kişilerin Kişisel Verileri, Lincoln Electric'teki normal belge saklama politikasına uygun olarak silinecektir.

Lincoln Electric'teki normal saklama politikasına uygun olarak video telekonferans etkinliklerimizin tüm video veya ses kayıtlarını saklarız.


Kişisel Veriler Sınır Ötesi/Uluslararası Aktarılıyor mu?

Müşterilerimizden, satıcılarımızdan, tedarikçilerimizden, Site kullanıcılarından, iş başvurusunda bulunanlardan veya video telekonferans etkinlikleri katılımcılarından toplanan Kişisel Veriler, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan sunucularda depolanır. Bazı durumlarda Kişisel Verileriniz, Lincoln Electric iştirakinin bulunduğu bir ülkedeki sunucularda da saklanabilir.

Kaygılar

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 11. maddesinde sayılan haklarınızı kullanmak isterseniz veya Lincoln Electric'e sağladığınız Kişisel Verilerin gizliliği hakkında herhangi bir endişeniz varsa, lütfen bize e-posta gönderin. Lincoln Electric, Kişisel Verilerinizin kullanımı ve ifşası ile ilgili tüm şikayetlerinizi ve bu Gizlilik Politikasına uygun olarak herhangi bir anlaşmazlığı araştıracak ve çözmeye çalışacaktır.

Bize Ulaşın

Bu gizlilik bildirimi, Sitenin uygulamaları veya işlemleriniz hakkında herhangi bir sorunuz varsa veya KVKK’da sayılan haklarınız ile ilgili bir başvuruda bulunmak isterseniz, 

Site üzerinden bize e-posta gönderebilir veya aşağıdaki adreslerden bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Webmaster

The Lincoln Electric Company

22801 St. Clair Avenue

Cleveland, OH 44117

privacy@lincolnelectric.com

GİZLİLİK POLİTİKASI GÜNCELLEMELERİ

Gizlilik Politikamızı değiştirirsek, bu değişiklikleri bu sayfada yayınlayacağız ve yukarıdaki Gizlilik Politikası değişiklik tarihini güncelleyeceğiz. Bu Gizlilik Politikasını Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımızı veya ifşa ettiğimizi etkileyecek şekilde önemli ölçüde değiştirirsek, bu tür değişiklikleri yapmadan önce belirgin bir şekilde bir bildirim yayınlayarak ve değişikliklerin yürürlüğe girme tarihini belirterek sizi bilgilendireceğiz.

AVRUPA BİRLİĞİ BİLGİ İŞLEME

AB'deki bir ülkede bulunuyorsanız, lütfen Kişisel Verilerinizin Lincoln Electric tarafından işlenmesiyle ilgili aşağıdaki ayrıntılara bakın.

Kişisel Verilerinizin işlenmesinden kim sorumludur?

Birincil ilişkinizin olduğu tüzel kişi (sizinle satış/hizmet/tedarik sözleşmesi yapan tüzel kişi veya yerel bir web sitesi oluşturduğumuz ülkedeki birincil tüzel kişi veya temsilcisi olduğunuz tüzel kişi gibi) ile video telekonferans) ("Lincoln Electric"), müşterilerden, satıcılardan veya tedarikçilerden toplanan veya bu Siteye gönderilen veya katılımcılardan gelen video telekonferans etkinlikleri sırasında kaydedilen Kişisel Verilerin denetleyicisidir.

İş başvurusunda bulunanlara gelince, Kişisel Verileriniz için ilgili denetleyici, iş başvurunuzu gönderdiğiniz Lincoln Electric kuruluşudur.

Kuruluşlarımızın tam listesini ve ilgili iletişim bilgilerini burada bulabilirsiniz.

Sizinle ilgili hangi Kişisel Verileri işliyoruz?

Lincoln Electric'in sizinle ilgili olarak aşağıda açıklanan amaçlarla işlediği Kişisel Veri kategorileri burada listelenmiştir.

Kişisel Verilerinizi neden ve hangi yasal dayanaklara dayanarak işliyoruz? 

Lincoln Electric, Kişisel Verileri burada ana hatlarıyla belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda ve bu bölümde de size ve size kolaylık sağlamak için işler.

Geçerli olduğu durumlarda, Kişisel Verilerin sağlanmasının yasal veya sözleşmeye dayalı bir gereklilik olup olmadığını ve Kişisel Verileri sağlamakla yükümlü olup olmadığınızı ve bu Kişisel Verileri sağlamamanın olası sonuçlarını veri toplama sırasında belirteceğiz.

Müşterilerimiz, Satıcılarımız veya Tedarikçilerimiz Hakkında Bilgi

Lincoln Electric, satış siparişleri ve yönetim ile ilgili olanlar gibi rutin ve yaygın iş uygulamalarını kolaylaştırmak için müşterilerimiz, satıcılarımız ve tedarikçilerimizle ilgili Kişisel Verileri toplayabilir ve işleyebilir.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanın işleme alınması; (2) Lincoln Electric'in  burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması; (3) tarafı olduğunuz bir sözleşmenin ifası için işlemenin gerekli olması; ve (4) Lincoln Electric'in AB'deki veya bir Üye Devletteki yasal veya yasal bir yükümlülüğe uymasının gerekmesi.

Lincoln Electric, Distribütörler ve Ürünleri Hakkında Bilgiler

Buna Kişisel Verilerin işlenmesi dahildir: Lincoln Electric veya ürünleri, ark kaynağı, güvenlik veri sayfaları (SDS), güvenlik ve kurumsal yatırımcı bilgileri hakkında bilgi veya güncelleme sağlamak; Site ziyaretçisinin mevcut veya planlanan ürünlerimiz ve bunların kullanımıyla ilgili girdilerini almak için isteğe bağlı çevrimiçi anketler ve kamuoyu yoklamaları yapmak; yakındaki bir Lincoln Electric distribütörünü bulun.

Yasal Dayanaklar: (1) Site ziyaretçisinin açık rızasının alınması; (2) Lincoln Electric'in  burada ;belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması; (3) tarafı olduğunuz bir sözleşmenin ifası için işlemenin gerekli olması; ve (4) Lincoln Electric'in AB'deki veya bir Üye Devletteki yasal veya yasal bir yükümlülüğe uymasının gerekmesi.

Site ve myLincoln Yönetimi

Bu, Kişisel Verilerin şu amaçlarla işlenmesini içerir: Site ve myLincoln Hesabı yönetimini yürütmek.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanızın alınması; (2) Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması ve (3) tarafı olduğunuz bir sözleşmenin ifası için işlemenin gerekli olması. 

Kanuna, İç Düzenlemelere Uyum ve Koruma

Bu, Kişisel Verilerin aşağıdaki amaçlarla işlenmesini içerir: yasalara veya yasal süreçlere, Lincoln Electric politika ve prosedürlerine uymak ve Lincoln Electric'in kullanıcılarımızın veya başkalarının haklarını, mülkiyetini veya güvenliğini korumak.

Yasal Dayanaklar: (1) Lincoln Electric'in AB'deki veya bir Üye Devletteki yasal veya yasal bir yükümlülüğe uymasının gerekmesi; (2) veri sahibinin veya başka bir gerçek kişinin hayati menfaatlerini korumak için gerekli olması; ve (3) Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması.

Site Ziyaretçileri ile İletişim

Bu, Kişisel Verilerin aşağıdaki amaçlarla işlenmesini içerir: ziyaretçilerin Lincoln Electric'e bir soru veya yorum göndermesini ve bu tür sorulara yanıt vermesini sağlamak.

Yasal Dayanaklar: Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru çıkarları için işlemenin gerekli olduğuna dair yasal hükümlere dayalı olarak gerekçelendirilir.

Kurumsal İşlemler

Bu, Kişisel Verilerin aşağıdaki amaçlarla işlenmesini içerir: Lincoln Electric veya varlıklarıyla ilgilenen veya Lincoln Electric tarafından şirket veya varlıkların satın alınmasıyla ilgili olan potansiyel veya gerçek alıcıların taleplerine uymak.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanızın alınması; (2) Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması.

Doğrudan pazarlama

Bu, Kişisel Verilerin aşağıdaki amaçlarla işlenmesini içerir: (e-)bültenler ve diğer pazarlama materyalleri sağlamak.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanızın alınması; (2) Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması.

Garanti ve Kayıt

Bu, Kişisel Verilerin şu amaçlarla işlenmesini içerir: ürün kaydı ve uzatılmış garanti siparişleri sağlamak.

Yasal Dayanaklar: (1) Tarafı olduğunuz bir sözleşmenin ifası için işlemenin gerekli olması; (2) Lincoln Electric'in burada belirtilen meşru çıkarları için işlemenin gerekli olması; ve (3) Lincoln Electric'in AB'deki veya bir Üye Devletteki yasal veya yasal bir yükümlülüğe uymasının gerekmesi.

İşe alım

Buna, başvuruların ön incelemesi ve görüşmeler veya çevrimiçi değerlendirmeler sırasında daha fazla değerlendirme amacıyla ve bazı ülkelerde, şirketlerin belirli sayıda engelli çalıştırmasını gerektiren yasalara uyum amacıyla Kişisel Verilerin işlenmesi dahildir.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanızın alınması; (2) Lincoln Electric'in başvuruların uygun bir değerlendirmesini yapmak ve mevcut roller için uygun adayları seçmek için meşru menfaati amacıyla; (3) Lincoln Electric'in, çalışmak için başvurduğunuz ülkede çalışma hakkına sahip kişileri işe alma konusundaki yasal yükümlülüğüne uymak; (4) çalışmak için başvurduğunuz ülkede geçerliyse, Lincoln Electric'in belirli sayıda engelli istihdam etme konusundaki yasal yükümlülüğüne uymak için; (5) bir iş sözleşmesine girmeden önce gerekli adımları atmak; ve (6) yasal bir yükümlülüğe uymak veya yasal bir iddianın oluşturulması, uygulanması veya savunulması için gerekli olması.

Video Telekonferans Etkinlikleri

Bu, eğitim etkinlikleri, toplantılar, konferanslar ve düzenleyebileceğimiz diğer etkinlikler sırasında kaydedilen Kişisel Verilerin işlenmesini içerir.

Yasal Dayanaklar: (1) Açık rızanızın alınması; (2) Lincoln Electric'in  burada belirtilen meşru menfaatleri için işlemenin gerekli olması.


Kişisel Verilerinizi kimlerle paylaşıyoruz?

Kişisel veriler Lincoln Electric içinde (yani grup içi) veya üçüncü taraflarla paylaşılır. Bazı durumlarda, harici şirketler Kişisel Verileri bizim adımıza doğrudan sizden toplar.

Kişisel Verilerin alıcı kategorileri burada listelenmiştir.


Kişisel Verilerinizi uluslararası olarak ifşa ediyor muyuz?

Grup İçi

Faaliyetlerimizin küresel doğası nedeniyle, burada belirtilen alıcılardan bazıları, Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışındaki ve yasalarca yeterli düzeyde veri koruması sağlamayan ülkelerde bulunabilir. Uluslararası transferler, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık (Brexit geçiş döneminin sona ermesinin ardından), Kanada, Meksika, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Venezuela, Rusya, Ukrayna, Avustralya, Çin, Hindistan ve Japonya dahil olmak üzere Lincoln Electric kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu ülkelere yapılacaktır. Kişisel Verilerinizin AEA dışına aktarılması, Kişisel Verilerin AEA dışına ve içinde aktarıldığında korunması için Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen standart sözleşme maddelerine dayanan Küresel Grup İçi Veri Aktarımı ve İşleme Sözleşmemiz temelinde ve geçerli yasaya uygun olarak gerçekleşir.

Üçüncü Kişiler

Kişisel Verileri paylaştığımız bazı üçüncü şahıslar da AEA dışında bulunmaktadır. Bazı üçüncü ülkeler, Avrupa Komisyonu tarafından yeterli düzeyde koruma sağladığı resmi olarak kabul edilmiştir. Bu ülkelerin listesini aşağıdaki adreste bulabilirsiniz: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data -AB dışı ülkeler_tr . AEA dışındaki diğer üçüncü ülkelerde bulunan üçüncü taraflara aktarımlar, AB Standart Sözleşme Maddeleri, Bağlayıcı Şirket Kuralları, onaylanmış Davranış Kuralları ve Sertifikalar gibi kabul edilebilir bir veri aktarım mekanizması kullanılarak veya izin verilen yasal istisnalar temelinde istisnai durumlarda gerçekleşir.

Daha fazla bilgi veya varsa ilgili veri aktarım mekanizmasının bir kopyasını almak istiyorsanız lütfen  privacy@lincolnelectric.com ile iletişime geçin.

Lincoln Electric Kişisel Verilerimi ne kadar süreyle saklar?

Lincoln Electric'in Kişisel Verilerinizi saklaması hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

Kişisel Verilerinize İlişkin Haklar

Uygulanabilir olduğu ölçüde KVKK’nın 11. maddesinde sayılan haklarınız da dahil olmak üzere, yürürlükteki veri koruma yasaları tarafından belirlenen koşullar altında, Kişisel Verilerinizle ilgili olarak aşağıdaki hakları kullanabilirsiniz:

Erişim

Kişisel Verilerin işlenip işlenmediği, işlenme amacı, veri kategorileri, işlemenin yasal dayanağı, verilerin alıcıları ve bulundukları AB dışı ülkeler, AB üyesi olmayan ülkelere veri aktarımı için uygulanan önlemler, verilerin saklama süresi veya bunları belirleme kriterleri, haklarınız, işleme faaliyetlerimiz, bilgi kaynakları ve işlemenin önemli ve öngörülen sonuçları hakkında daha fazla bilgi hakkında bizden onay alma hakkına sahipsiniz.

Düzeltme

Yanlış Kişisel Verilerin düzeltilmesini ve eksik verilerin tamamlanmasını talep etme hakkına sahipsiniz.

İtiraz

Yasal hükümlerin bu işleme için açıkça öngördüğü durumlar dışında, özel durumunuzla ilgili zorlayıcı ve meşru nedenlerle Kişisel Verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır. Ayrıca, Kişisel Verilerinizin doğrudan pazarlama amacıyla işlendiği durumlarda herhangi bir zamanda itiraz etme hakkınız vardır.

Taşınabilirlik

Bize sağladığınız Kişisel Verileri yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta alabilir ve bunları herhangi bir engel olmaksızın diğer veri kontrolörlerine iletme hakkına sahipsiniz. Bu hak, yalnızca işlemenin sizin izninize veya bir sözleşmeye dayanması ve işlemenin otomatik yollarla gerçekleştirilmesi durumunda mevcuttur.

Kısıtlama

(i) Kişisel Verilerinizin doğruluğuna itiraz ederseniz – talebinizi doğrulamamız gereken süre boyunca; (ii) işlemenin yasa dışı olması ve bunların silinmesine karşı çıkıyor ve bunun yerine kısıtlama talep ediyorsunuz; (iii) artık onlara ihtiyacımız yok, ancak bize yasal bir iddia oluşturmak, uygulamak veya savunmak için onlara ihtiyacınız olduğunu söylüyorsunuz; veya (iv) talebinizi doğrulamamız gereken süre boyunca kamu veya meşru menfaate dayalı olarak işlemeye itiraz edebilirsiniz

Silme

Kişisel Verilerinizin, bunları toplama amacımız için artık gerekli olmaması, izninizi geri çekmeniz ve işlemek için başka bir yasal dayanağın bulunmaması halinde, silinmesini talep edebilirsiniz.

Şikayette bulunma hakkı

Ayrıca, özellikle ikamet ettiğiniz AB Üye Devletinde, iş yerinde veya şikayete konu olan sorunun meydana geldiği yerde bir denetim makamına şikayette bulunma hakkına da sahipsiniz.


Rızayı reddetme veya geri çekme hakkı

Belirli işlemler için onayınızı istememiz durumunda, onay vermeyi reddetmekte özgür olduğunuzu ve herhangi bir olumsuz olumsuz sonuç olmaksızın istediğiniz zaman onayınızı geri çekebileceğinizi unutmayın. Onayınızı geri çekmeden önce Kişisel Verilerinizin işlenmesinin yasallığı etkilenmeyecektir.

İletişim detayları

Lincoln Electric ile nasıl iletişime geçeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini kullanmak isterseniz veya bu Gizlilik Politikası ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, talebinizi  privacy@lincolnelectric.com adresine yönlendirebilirsiniz.

Avrupa için Veri Koruma ve Gizlilik Koordinatörü ile de iletişime geçebilirsiniz:

Robert Mayo

Data Protection and Privacy Coordinator

Lincoln Electric Europe

25 Boulevard de la Paix | 95800 Cergy | France

+33.1.34.21.30.21 | Office

+33.6.46.62.24.99 | Mobile

Kullanıcı Adı ve Parolanın Korunması

Web Sitesinin bazı alanları kayıt olmanızı ve oturum açmanızı gerektirebilir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ve hesabınızdaki tüm etkinlikleri korumaktan siz sorumlusunuz. Ek olarak, oturum açma bilgileriniz altında Web Sitesinde aldığımız her türlü iletişime güvenebiliriz. Girişinizin gerçekleştiğine inanmak için bir nedeniniz varsa hemen bize bildirin.